latinica  ћирилица
05/02/2019 |  11:32 ⇒ 11:35 | Аутор: РТС

Звезда и Партизан се опраштају од Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас се опраштају од Еврокупа. "Црвено-бијели" од 18.45 дочекују шпанску Уникаху, док је Партизан гост Албе у Берлину од 20.45.
Црвена Звезда - Партизан (Фото: StarSport) -
Црвена Звезда - Партизан (Фото: StarSport)

"Вјечити" ривали су у прошлом колу и дефинитивно остали без шанси за пласман у плеј-оф, односно осам најбољих тимова у такмичењу.

Звезда је испустила побједу у Лиможу у посљедњим тренуцима (72:71), па ће умјесто да буде меч одлуке дуел са тимом из Малаге од 18.45 у дворани "Александар Николић" имати ревијални и опроштајни карактер.

Ипак, у тиму са Малог Калемегдана желе да побједом заврше наступ у Европи.

"Изгубили смо шансу да прођемо даље иако смо имали могућности да то промјенимо и губили утакмице у тијесним завршницама. Жао нам је због тога. За клуб, навијаче и све нас је изузетно важно да се опростимо побједом јер се тако гради атмосфера и самопоуздање које ће бити потребно за све оно што нам слиједи", рекао је тренер Звезде Милан Томић.

Два сата касније (20.45) Партизан ће у Њемачкој против Албе играти меч који такође нема резултатски значај. 

"Црно-бијели" су прошле недјеље испустили побједу против Ритаса у Београду (77:78) и испустили прилику да у вечерашњем мечу одлучју о пласману у нокаут фазу.

Међутим, тренер Андреа Тринкијери захтјева од својих играча озбиљан приступ и у том посљедњем мечу у евро-сезони.

"Нажалост, због двије лопте утакмица неће бити важна за пласман у Топ 8. Ипак, Алба и Партизан су два велика имена, морамо да одиграмо озбиљно. Биће потпуно другачија утакмица у односу на наш први меч, идемо са идејом да пронађемо минутажу за играче који су мало мање играли, а да не изгубимо на концентрацији", рекао је Тринкијери.