latinica  ћирилица
05/02/2019 |  12:08 | Аутор: СРНА

Радојичић: Kоалиција за локалне изборе биће још шира

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је владајућа коалиција на нивоу града врло широка, али очекује да ће она за идуће локалне изборе бити и проширена са још неким политичким субјектима.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Много политичких партија у граду је имало турбуленције, дошло је до цијепања, настајања и нестајања неких градских одбора и неке политичке партије су још у превирању. Очекујем да ћемо с прољећем на нивоу града моћи да уђемо у разговоре о концепту `Бањалука 2025` и обједињавању већег броја политичких партија на коцепту развоја града, које онда треба да да и кандидатуре за наредну годину", рекао је Радојичић Срни.

Он је истакао да је још сувише рано за истицање кандидатура за градоначелничку позицију, али да ће Бањалука сигурно бити свима интересантна.

"Неке најаве које слушамо помало личе на атлетику. У атлетици на средњим и дугим стазама имате такозване зечеве који трче трку да би повукли неког другог, а онда тај други излети касније као главни кандидат за побједу", нагласио је Радојичић, који је и предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а.

Одговарајући на питање да ли је једна од таквих и кандидатура предсједника Градског одбора ПДП-а Драшка Станивуковића, Радојичић је рекао да се не жели бавити ни са ким појединачно у овом моменту.

"Сваки од 180.00 грађана Бањалуке може да се кандидује и да објави да ће бити кандидат, али имам утисак да неки други чекају из позадине да неко истрчи трку за њих и направи простор на терену, па да они онда уђу у трку", каже Радојичић.

Према његовим ријечима, тим на чијем је челу концептуално ради са визијом Бањалуке за наредну деценију.

"Коалиција политичких партија која води Бањалуку је концептуално усвојила стратегију и планове и ради на пројектима који су барем за наредних десетак година", истакао је Радојичић.

Он је додао да ти пројекти, између осталог, обухватају урбану трансформацију центра града, градњу новог Зеленог моста и моста у Доцу, модерног конгресно-конференцијског центра, развој пословних зона и кандидатуру Бањалуке за европску пријестоницу културе.