latinica  ћирилица
05/02/2019 |  12:51 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Ветерани Републике Српске траже тематску сједницу НСРС

Ветерани Републике Српске позвали су предсједницу Републике Жељку Цвијановић, Владу Републике Српске и народне посланике да закажу тематску сједницу Народне скупштине на којој би се разматрао материјални положај бораца-ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата и чланова њихових породица, а на тој сједници нашли би се и приједлози за побољшање истог.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

"Увијек би неко рекао зашто баш тој политичкој опцији, а не некој другој. Зато смо упутили општи апел за све. По основу нашег апела поздрављамо сваког народног посланика који покрене иницијативу за тематску сједницу", нагласио је предсједник Удружења “Ветерани Републике Српске” Душко Вукотић.

Република Српска, кажу ветерани, није системски ријешила питања борачке категорије, чија права, сматрају, морају бити уставна категорија. 

С обзиром на то да им је низ закона из ове области споран или дискриминаторски, траже и оснивање Националног савјета за системско збрињавње социјално угрожених категорија и њихов опстанак, које би било надлежно за обезбјеђење бољих услова за сваког борца.

О њиховим захтјевима у ресорном министарству су без коментара, јер кажу да на њихову адресу још нису стигли.