latinica  ћирилица
05/02/2019 |  13:19 | Аутор: СРНА

Одређен притвор Миленку Гојголовићу

Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Суд БиХ одредио је притвор осумњиченом за ратни злочин против цивилног становништва Миленку Гојголовићу, саопштено је данас из Суда.
Тужилаштво БиХ упутило је 2. фебруара приједлог за одређивање притвора, који, према донесеном рјешењу Суда БиХ, може трајати најдуже један мјесец, рачунајући од дана хапшења, односно до 1. марта или до другачије одлуке Суда.

Рјешење о притвору донесено је због опасности од бјекства, као и основане бојазни да ће боравком на слободи осумњичени утицати на кривични поступак утицајем на свједоке.

Гојголовића, осумњиченог за ратни злочин почињен 1992. на подручју Власенице, ухапсили су 2. фебруара на граничном прелазу Каракај припадници Граничне полиције БиХ и Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

Он је дужи период боравио у иностранству и био недоступан правосуђу БиХ, а осумњичен је да је у својству припадника Војске Републике Српске у љето 1992. у логору Сушица, гдје су незаконито били затворени цивили бошњачке националности, починио ратни злочин силовања и сексуалног злостављања.