latinica  ћирилица
05/02/2019 |  14:14 | Аутор: СРНА

Пронађено тијело утопљене дјевојчице у Скадарском језеру

Рониоци су данас пронашли тијело дванаестогодишње дјевојчице недалеко од мјеста на којем се утопила са још три лица у Скадарском језеру код острва Врањина када се преврнуо чамац.
Трагедија на Скадарском језеру - Фото: vijesti.me
Трагедија на Скадарском језеруФото: vijesti.me

Из Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе саопштено је да је тијело дјевојчице пронађено данас иза 12.00 часова.

Директор Регионалног ронилачког центра Веселин Мијајловић рекао је црногорским медијима да су рониоци пронашли тијело дјевојчице заглављено у гранама.

"Тијело је пронађено у кориту ријеке Мораче и извучено на обалу, чекају се надлежне службе које ће га преузети", додао је он.

Рониоци настављају потрагу за оцем дјевојчице Ратком Кумбуровићем и њиховим пријатељем Дарком Вујошевићем, који су се такође утопили, а из воде је одмах након несреће у недјељу, 3. фебруара, извучено тијело њене мајке, труднице Јане Кумбуровић.

Манастирски бродић, којим је монах манастира Врањина, Неофит од манастира до обале певозио осам вјерника преврнуо се у недјељу, 3. фебруара, код Врањине.

Монаху Манастира Врањина Горану Кимпанову /43/, који је управљао чамцем након чијег се превртања утопило четворо лица у Скадарском језеру, одређено је задржавање до 72 сата.

У саопштењу Дирекције наводи се да су у потрагу укључене спасилачке службе Националног парка Скадарско језеро, припадници Службе заштите и спашавања Подгорица, рониоци Регионалног центра из Бијеле, полиција и грађани.

"У акцију ће бити укључен и хеликоптер Авио-хеликоптерске јединице МУП-а који ће претраживати терен из ваздуха, а рониоци савременим сонаром Завода за хидрометеорологију и сеизмологију детаљно претражују корито", додаје се у саопштењу.