latinica  ћирилица
05/02/2019 |  15:31 ⇒ 15:34 | Аутор: СРНА

Подршка унапређењу туристичких производа у локалним заједницама

Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач рекла је да туристичке организације у Републици Српској имају подршку ресорног министарства за све активности које ће допринијети што успјешнијем представљању туристичких капацитета Српске.
Драгица Ковач - састанак са директорима туристичких организација - Фото: СРНА
Драгица Ковач - састанак са директорима туристичких организацијаФото: СРНА

Ковачева је данас у Бањалуци одржала састанак са директорима туристичких организација градова и општина и републичке туристичке организације о унапређењу сарадње с циљем успостављања боље координације у спровођењу промотивних активности у туристичкој понуди Републике Српске.

Током састанка истакнуто је да би у наредном периоду пажњу требало посветити питањима прецизнијег истраживања тржишта путем активности усмјерених на прикупљање и обраду података о броју и структури туриста на подручјима градова и општина, као и прикупљањем и обрадом свих других показатеља релевантних за праћење извршења постављених циљева и задатака у туризму на полугодишњем и годишњем нивоу.

Ковачева је истакла да ресорно министарство велику пажњу посвећује промоцији туристичке понуде Републике Српске, те да у складу с тим подржава пројекте којима ће бити унапријеђени туристички производи у локалним заједницама, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

На састанку је потврђена сагласност о потреби увођења појачаног инспекцијског надзора и рада пореских органа у јединицама локалне самоуправе према субјектима који обављају угоститељску и туристичку дјелатност, наводи се у саопштењу.

Разговарано је и о начинима представљања Републике Српске на специјализованим сајмовима туризма, на којима би била представљена туристичка понуда појединачних облика туризма, као и о могућностима учешћа туристичких организација у пројектима на међународном нивоу који су усмјерени на развој културног туризма.