latinica  ћирилица
05/02/2019 |  15:48 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Улична трка у Прњавору манифестација од значаја за Српску

Међународна улична трка у Прњавору, која од лани има европски квалитет три звјездице, уврштена је у манифестације од значаја за Српску, што показује стални напредак у организацији овог спортског догађаја који сваког марта окупи атлетичаре из Српске, БиХ, региона и свијета, рекао је Срни предсједник Атлетског клуба "Прњавор" Жељко Петровић.
Прњавор - Петровић, Јаћимовић и Томаш - Фото: СРНА
Прњавор - Петровић, Јаћимовић и ТомашФото: СРНА

Петровић је након састанка са помоћником министра за спорт Републике Српске Драганом Јаћимовићем и начелником општине Прњавор Дарком Томашем изразио задовољство што је Атлетски клуб "Прњавор" ове године успио потврдити квалитет од три звјездице Међународне уличне трке.

"Успјели смо задржати свој статус у европском атлетском календару, а за све ово дугујемо захвалност ресорном министарству и начелнику општине Прњавор на подршци у организацији свих ових година", рекао је Петровић.

Јаћимовић је рекао да је трка у Прњавору фантастичан спој постојања друштвено одговорне фирме, локалне власти и спортског клуба.

"Честитке Атлетском клубу `Прњавор` на добијеном сертификату, односно задржавању треће звјездице. Министарство породице, омладине и спорта Српске ће сигурно помагати ову трку, а надамо се да ће кроз неколико година у Прњавор доћи и пета звјездица", рекао је Јаћимовић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је труд, који је Атлетски клуб "Прњавор" улагао у организацију трке лани, након 18 година, награђен са три звјездице.

"Увјерен сам да ће квалитет трке из године у годину бити бољи. Захвални смо Министарству породице, омладине и спорта Српске које је препознало Прњавор као спортску средину у којој атлетика у правом смислу живи. Увјерен сам да ћемо и наредних година напредовати", рекао је Томаш.

Томаш је на помоћи при успјешној организацији трке захвалио генералном спонзору предузећу "Комерц Мали", те Дому здравља и Полицијској станици у Прњавору.

Јубиларна 20. Међународна улична трка "Прњавор 2019" биће одржана 29. марта са почетком у 13.00 часова.