latinica  ћирилица
05/02/2019 |  16:18 | Аутор: СРНА

Неовлаштени улазак опозиционог кандидата у просторије мјесне заједнице Ластва

Кандидат коалиције "Требиње може боље" за градоначелника Требиња Саша Борјан и шест његових присталица неовлаштено су ушли у просторије мјесне заједнице Ластва, гдје су одржали предизборну трибину, саопштено је из Одјељења за општу управу града Требиња.
Градска управа Требиње - Фото: РТРС
Градска управа ТребињеФото: РТРС

У саопштењу се наводи да су надлежни градски органи о неовлаштеном уласку у просторије мјесне заједнице Ластва сазнали од становника овог требињског приградског насеља.

"Овим неовлаштеним уласком у просторије мјесне заједнице Ластва, кандидат за градоначелника господин Борјан показао је да не поштује правила и процедуре, већ да жели да спроводи самовољу", наводи се у саопштењу.

Из надлежног Одјељења наводе и да је Градски одбор ПДП-а Требиње, након случаја у мјесној заједници Горица гдје је поднио захтјев за коришћење просторија за потребе предизборне кампање без навођења контакт података, то поново учинио и за своје остале трибине у требињским насељима.

"На овај начин желе да прикажу да их неко опструише. То раде злонамјерно и смишљено", наводи се у саопштењу.

Из Одјељења за општу управу подсјећају да се требињска Градска управа труди да избаци политику из свог рада и да из тог разлога неће дозволити да је неодговорни појединци увлаче у своју предизборну кампању због недостатка идеја и програма.

"Још једном, позивамо све политичке партије да на вријеме поднесу захтјев за коришћење просторија мјесних заједница и то у складу са процедуром и на правилан начин, са наглашеним контакт подацима овлаштене особе", наводи се у саопштењу.

Из Одјељења су упозорили све политичке субјекте да ће сваки наредни неовлашћени улазак у просторије у власништву Градске управе пријавити надлежним органима.

Из требињског ПДП-а јутрос су саопштили да им је у суботу вече онемогућен улазак у просторије мјесне заједнице Горица, иако су поднијели захтјев за њихово коришћење, због чега су јавну трибину морали да одрже у мраку испред ових просторија.

Из надлежног Одјељења су реаговали изјавом да ПДП у захтјеву није доставио контакт информације одговорне особе, због чега нису могли да је обавијесте гдје може да преузме кључ од просторија мјесне заједнице.