latinica  ћирилица
05/02/2019 |  17:10 | Аутор: СРНА

Предат захтјев за ванредну сједницу Парламента Црне Горе

Социјалдемократска партија предала је данас захтјев да Скупштина Црне Горе 21. фебруара одржи ванредно засједање у вези са наводима власника "Атлас групе" Душка Кнежевића да је бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу дао коверту са 97.500 евра за локалне изборе 2016. године.
Скупштина Црне Горе (Фото: Скупштина ЦГ) -
Скупштина Црне Горе (Фото: Скупштина ЦГ)

Иницијативу је подржало 28 опозиционих посланика, чиме су испуњене норме за заказивање ванредне сједнице.

За ванредно засједање предложени су закључци да Скупштина затражи од надлежних државних органа да, цијенећи системске посљедице оптужби у случају "Коверта", приоритетно испитају наводе и материјалне доказе које је јавности предочио Кнежевић и о томе у најкраћем року обавијесте парламент.

Уколико би закључци били усвојени, Скупштина би констатовала и да су посљедња дешавања у вези са овом афером, у којој учествује државни врх, додатно продубила неповјерење у изборни процес и недвосмислено показала да у овом тренутку нема услова за фер и слободне изборе.

Подносиоци захтјева сматрају да надлежни органи, прије свега Тужилаштво, треба јавности да дају одговоре због чега се у случајевима од неколико стотина евра поступало ажурно и уз мјере лишавања слободе, док у случајевима од више стотина хиљада евра, када докази упућују на незаконите радње представника власти, такво реаговање изостаје.