latinica  ћирилица
05/02/2019 |  17:53 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Милуновић: Крајем фебруара преговори о општем колективном уговору

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је на састанку са представницима Уније удружења послодаваца Српске важност наставка квалитетнијег социјалног дијалога и најавио да се крајем фебруара очекује обнављање преговора којима би се покушали приближити ставови о општем колективном уговору.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

На састанку у Бањалуци Милуновић је упознао саговорнике о плану рада министарства за ову годину, посебно са измјенама у области радног законодавста и посредовања у запошљавању.

Он је навео да су у припреми измјене и допуне Закона о посредовању у запошљавању, а да су до краја године планиране измјене и допуне закона о раду, о штрајку, о спречавању злостављања на раду и Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању инвалида.

Представници Уније удружења послодаваца изразили су спремност на сарадњу и улогу активног партнера у процесу измјена радног законодавства, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Закључено је да је заједнички циљ стварање што повољнијег амбијента за развој привреде и новог запошљавања.

Делегацију Уније удружења послодаваца предводио је предсједник Драгутин Шкребић, а састанку су присуствовали и чланови Удружења Саша Аћић и Саша Тривић.