latinica  ћирилица
05/02/2019 |  18:16 ⇒ 18:22 | Аутор: srpskainfo.com

Сутра одблокирање Факултета физичког васпитања и спорта у Палама

Декан Правног факултета у Источном Сарајеву требало би најкасније ујутро да одблокира просторије и рад Факултета физичког васпитања и спорта у Палама, које су данас закључане, а струја им је искључена, пише Српскаинфо.
Факултет физичког васпитања и спорта у Источном Сарајеву - Фото: илустрација
Факултет физичког васпитања и спорта у Источном СарајевуФото: илустрација

По незваничним информацијама, деблокада би требало да услиједи након интервенције ресорног министра Срђана Рајчевића који је данас у току дана затражио од декана Правног и Економског факултета и ректора Универзитета у Источном Сарајеву да ову ситуацију под хитно ријеше.

Министра је, како наводи овај портал, наљутио проблем који је настао у раду Факултета физичког васпитања и спорта, а о којем је јавност и институције РС данас и писмено обавијестио декан овог факултета Борислав Цицовић. Рајчевић је, пише Српскаинфо, одмах назвао декане и ректора и тражиода се одблокира рад факултета, истичући да студенти не смију испашати због несугласица.

Рад овог факултета данас је наиме обустављен јер су просторије које користи у зградама два друга факултета данас закључане, а томе су претходиле несугласице руководстава ових факултета око привременог смјештања ФФВС и плаћања трошкова рада у просторијама Правног и Економског факултета.

Извор: Српскаинфо