latinica  ћирилица
05/02/2019 |  19:50 | Аутор: СРНА

Стево Пашалић предсједник Ректорске конференције БиХ

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић именован је данас за предсједника Ректорске конференције БиХ.
Стево Пашалић (Фото: porodicnikrug.com) -
Стево Пашалић (Фото: porodicnikrug.com)

На сједници у Мостару одлучено је да сједиште Ректорске конференције БиХ до краја ове године буде у просторијама Универзитета у Источном Сарајеву.

Усвојен је и извјештај о финансијском пословању Ректорске конференције, а разматрана су и актуелна питања из надлежности Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Разматрани су и приједлог финансијског оквира за акредитацију високошколских установа и студијских програма, нацрт одлуке о критеријумима за акредитацију студијских програма три циклуса студија, те приједлог одлуке о нормама којима се одређују минимални стандарди у подручју високог образовања у БиХ.

На данашњој сједници донесена је и Одлука о именовању генералног секретара Универзитета у Источном Сарајеву Равијојле Ђуричић на дужност генералног секретара Ректорске конференције БиХ.

Ректорска конференција донијела је одлуку о организовању конференције, те ће упутити захтјев Савјету министара за састанак о стању у високом образовању и науци у БиХ, наводи се у саопштењу.