latinica  ћирилица
05/02/2019 |  21:14 | Аутор: Б92

Звезда разбила Уникаху на опроштају од Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде су у посљедњем мечу Топ 16 фазе у Еврокупу пред својим навијачима побиједили Уникаху са убједљивих 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24).

Меч није имао резултатски значај за црвено-бијеле који су претходно поразом од Лиможа изгубили све шансе да се пласирају у наредну фазу такмичења.

Ипак, послије четири узастопна пораза, тријумф над Шпанцима био је битан на психолошком плану пред нставака такмичења у Купу Србијие и наставку сезоне у АБА лиги.

Почели су кошаркаши Црвене звезде некако у грчу, помало несређено, нарочито у одбрани, што су кошаркаши Уникахе искористили да са серијом шутева са дистанце, нарочито преко Кајла Вилшера, дођу до предности.

Срећом, та разлика никад није прешла пет поена у корист Уникахе, Звезда је држала резултатски прикључак да би на истеку прве четвртине, Шпанци имали само поен предности, 27:26.

У другој четвртини, потпуно друга слика, Звезда боља у свим сегментима, распуцали су се Давидовац, Ненадић и Фаје, тако да је предност расла из минута у минут и на полувремену је било +16 у корист изабраника Милана Томића.

У наставку, све је било ствар рутине. Добра трећа четвртина омогућила је црвено-бијелима да пред улазак у посљедњу дионицу сусрета задрже тих 16 поена разлике, тако да побједа није долазила у питање.

Истина, успјела је Уникаха средином посљедње четвртине серијом поена смањи разлику на свега седам поена, али Немања Ненадић и Огњен Добрић су одиграли одлично у финишу и својим поенима су запечатили пораз шпанске екипе.

У редовима Црвене звезде, чак шесторица кошаркаша имали су двоцифрен учинак. најефикаснији је био Џо Регленд са 17, Дејан Давидовац је постигао поен мање, док су Перепероглу и Ненадић постигли по 13, Берон 11, а Добрић десет поена.

Код Уникахе, Кајл Вилшер је сусрет завршио са 18 поена, док је Хаиме Фернандез постигао 14.