latinica  ћирилица
07/02/2019 |  10:50 ⇒ 10:57 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Нови памфлети БН телевизије

Исфрустрирани недавним успјешним пријемом предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и осталих чланова Предсједништва БиХ на највишем нивоу у сједишту ЕУ у Бриселу, БН телевизија пласирала је још једну лажну вијест са наводно "америчког", а у ствари фејк њуз сајта, под лажним насловом "Санкције ЕУ према Милораду Додику", пише портал Инфосрпска.
Инфосрпска о вијести БН ТВ - Фото: Screenshot
Инфосрпска о вијести БН ТВФото: Screenshot

"Лажна вијест редакцији БН телевизије, која годинама покушава да дискредитује, криминализује и унизи Милорада Додика разним исконструисаним памфлетима - лажним вијестима и измишљеним аферама, произведена је у кухињи дописништва БН телевизије из Београда, на чијем челу фигурира извјесни А.М. близак центрима за продукцију лажних вијести", сазнаје портал Инфосрпска из дипломатских извора.

"Након пријема Додика на највишем нивоу у Бриселу, кога БН телевизија и њени ментори не могу никако да преваре, прибјегло се дискредитацији српског члана Предсједништва БиХ, што је омиљена дисциплина бијељинске фабрике лажи. Не знајући шта би навели као разлог за 'европске санкције Додику' ипак немаштовити креатори фејк њуз вијести навели су да је то због 'понашања полиције и власти Републике Српске према демонстрантима из групе 'Правда за Давида'. Е управо ту су се и открили и идентификовали аутори овог памфлета, као и шта им је намјера", истиче се у тексту.

У тексту се додаје да је за очекивати да ће се "таквих памфлета преко бијељинске фабрике лажи пласирати још, посебно приликом сваког сусрета ' омраженог' им Додика са европским и свјетским званичницима.

"Видјећемо шта ће БН-ова булумента смислити након састанка са Штрахеом, Салвинијем, Орбаном и још неким, како се већ наговјештава. Хоће ли све то БН ТВ и њени ментори преживјети!? Видјећемо. Но, требаће им много више маште осим мантре о групи 'Правда за Давида", наводи се у тексту који је објавио портал Инфосрпска.