latinica  ћирилица
07/02/2019 |  12:11 ⇒ 21:45 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Добоју: Амбициозни планови за будућност (ФОТО)

У Добоју је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и вршиоца дужности градоначелника овог града, Бориса Јеринића.

Тема састанка били су пројекти који ће уз подршку републичких институција бити реализовани.

Крајем марта почиње градња спортске дворане, потом градња болнице, а рјешавају се претпоставке и за друге пројекте попут заштите града од поплава. Упоредо с тим план је да се оживи привреда,а велика шанса је у изградњи индустријске зоне.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић након састанка рекла је да постоје амбициозни планови, који се односе на већ започете пројекте и који ће бити реализовани у наредном периоду.

- Ово је најбољи начин да покажемо да постоји добра координација између локалне заједнице и Владе. Договорили смо неколико важних, нових пројеката. Пуна подршка Владе постоји када су у питању инфраструктурни пројекти - навела је Цвијановићева.

Додаје да је на састанку разговарано и о томе на који начин искористити неке капацитете, који могу служити оживљавању привреде и привредног живота.

Цвијановићева у Добоју (Фото: РТРС)

Град Добој већ размишља о локацијама и објектима на којима би могли да буду подигнути индустријски погони. Потребно је, кажу, провести процедуре за пренос власништва над земљиштем са Републике на локалну заједницу.

-У наредном периоду ћемо сагледати још могућности и тражити потенцијално људе који су заинтересовани како би могли уступити те објекте на кориштење и отварање одређених погона у тим објектима - изјавио је Јеринић.

Он је додао да је сарадња са републичким институцијама оно што је било потребно граду Добоју.

- Очекује нас много посла у наредном периоду како бисмо реализовали зацртане пројекте - навео је Јеринић. 

Влада Републике Српске је претходних година у Добој уложила око 120 милиона марака. Прошле године у путну инфраструктуру yложено је око 1,5 милиона марака.

О свим пројектима разговараће се на сједници Владе која ће бити одржана наредне седмице у Добоју. Влада Српске претходних година у Добој је уложила око 120 милиона марака, а томе треба додати и улагања у путну инфраструктуру од милион и по током прошле године.

Састанку, који је одржан у Градској управи, присуствовали су посланици у Народној скупштини Републике Српске Александар Суботић, Славко Глигорић и Данијел Јошић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић, делегат у Вијећу народа Српске Јасна Лукић и предсједник добојског одбора СНСД-а Урош Гостић.