latinica  ћирилица
07/02/2019 |  12:32 ⇒ 12:35 | Аутор: Б92

Задар- Жигосао другарицу усташким симболом

У задарској Економској школи, ученик првога разреда ужареним предметом у облику слова "У" жигосао је школску колегиницу и колегу.

Све се догодило док су били у разреду за вријеме наставе, јавља Задарски лист.

Дјевојка је претрпјела двије опекотине на руци, а младић је опечен по врату.

Школској колегиници је рекао да је то направио јер му је било досадно и да је то за њега шала.

- Прво нисам смјела рећи професорки шта се догодило, јер ми је једна дјевојка из разреда запријетила да ће ме повриједити и објесити ако некоме кажем. Кад смо дошли на час физичког, гдје сам била у одјећи кратких рукава, професорка је примијетила опекотину на руци па ме је питала што је било. Тада сам рекла шта се догодило, панас је све послала код педагога која ми је намазала руку и назвала разредну - испричала је уплашена ученица која је била код љекара.

Речено јој је како ће јој траг овог жигосања остати заувијек на кожи.

С ученицом је у школу дошао и њен отац Адем Схала, истакнути члан албанске заједнице у Задру. Он је о свему обавијестио медије.

Отац дјевојке испричао је шта се догодило.

- Полиција је упозната са случајем, с обзиром на то да школа ништа не предузима. Тај дечко је и прије био проблематичан. Једном ми је претукао другу ћерку која је сва крвава дошла кући. Страшно је шта се све у тој школи догађа, а нико ништа не предузима. Ово је напад на моју дјецу, јер су припадници албанске мањине. Зато јој је и утиснуто слово "У" и рекао је како се сад може хвалити да је усташа - рекао је отац.