latinica  ћирилица
07/02/2019 |  13:30 | Аутор: СРНА

УЕФА: Чеферин добио још један мандат

Словенац Александар Чеферин изабран је за предсједника Европске фудбалске уније током годишњег конгреса ове органзације у Риму, чиме је добио нови мандат у трајању од четири године.
Александар Чеферин - Фото: РТС
Александар ЧеферинФото: РТС

Он је одмах обећао драстично унапређење европских клупских такмичења.

- Радићемо заједно са својим партнерима Асоцијацијом европских клубова како бисмо дизајнирали клупска такмичења будућности - рекао је Чеферин делегатима УЕФА.

Чеферин /55/ је изјавио да клупска такмичења сада иду у корак са временом, пуна су узбуђења и интензитета и да су отворена, што ће да унесе нову димензију у европски фудбал, јавио је ТАСС.

Предсједник УЕФА додао је да ће фудбалска унија учинити све да Свјетско првенство 2030. године врати у Европу и да ће правило познато као "финансијски фер-плеј" бити унапријеђено.

- Учинићемо фудбал поштенијим, усвојићемо правила 'финансијског фер-плеја' како бисмо успоставили нову равнотежу у Европи - обећао је Чеферин.

Чеферин је додао да су првобитни циљеви "финансијског фер-плеја" остварени и да су финансије "здравије него икад".

Словенац је први пут на ову позицију изабран 2016. године, када је на мјесту предсједника УЕФА замијенио једну од највећих легенди у историји фудбала Француза Мишела Платинија.