latinica  ћирилица
07/02/2019 |  14:55 | Аутор: СРНА

Квалитетно образовање кључно за развој друштва

На састанку министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић и замјеника америчког амбасадора у БиХ Лије Пиз у Бањалуци истакнуто је да је квалитетно образовање кључно за развој друштва и да ће с тим циљем бити настављена сарадња, као и подршка програмима за унапређење знања и вјештина ученика.
Наталија Тривић - Лије Пиз - Фото: РТРС
Наталија Тривић - Лије ПизФото: РТРС

Саговорнице су се сагласиле да је у наредном периоду потребно радити на модернизацији наставног процеса, као и на усклађивању уписне политике са захтјевима привреде.

Тривићева је навела да је Министарство од привредника затражило да доставе информације о томе који кадар им потребан, да би се у складу с тим планирала уписна политика за средње школе, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

- Опремићемо и кабинете за практичну наставу за ученике првог разреда, док би ученици виших разреда имали плаћену праксу код привредника - навела је Тривићева.

Она је нагласила да је практична настава неопходна да би ученици стекли потребне вјештине и по завршетку школовања добили посао.