latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:40 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Ђокић: Опредијељеност за јачање сарадње са аустријском компанијом

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић потврдио је током данашњег састанка са предсједником борда директора аустријске компаније "Војт хидро" Леополдом Хенингером и представницима домаће компаније "Елнос група" заједничку опредијељеност за јачање сарадње.
Петар Ђокић са Леополдом Хенингером - Фото: СРНА
Петар Ђокић са Леополдом ХенингеромФото: СРНА

Учесници састанка су размијенили мишљења и о могућностима иницијативе за успостављање сарадње Министарства енергетике и рударства Српске са Министарством енергетике Аустрије што би омогућило ефикаснију реализацију пројеката.

Ђокић је нагласио да би координација одређених активности између влада била веома корисна за Републику Српску јер би се створило више простора за инвестирање, које би дало доприноса снажнијем друштвено-економском расту и развоју.

"Нова знања и технологије које се примјењују у европским земљама подстицаће и наш даљи развој", рекао је Ђокић током састанка на којем се разговарано о сарадњи на пројектима у области енергетике.

Он је додао да је министарство на чијем је челу спремно пружити сву подршку како би се отворио простор за јачање сарадње у енергетици, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Републике Српске.

Ђокић је изразио задовољство што компаније из Српске сарађују са респектабилном европском компанијом која има дугу традицију и предложио представницима компаније "Војт хидро" да у априлу учествују на "Јахорина економском форуму 2019".

Хенингер је рекао да се "Војт хидро" бави производњом електромашинске опреме и има традицију дугу 150 година, те изразио заинтересованост да заједно са компанијом "Елнос група", која је њихов константни партнер, настави даљу сарадњу на енергетским пројектима са Републиком Српском.