latinica  ћирилица
07/02/2019 |  16:12 ⇒ 16:23 | Аутор: СРНА

Тадић-Штефанек: Разговарано о борби против организованог криминала

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић разговарала је данас са шефом Канцеларије Савјета Европе у БиХ Драхославом Штефанеком о активностима које ово тужилаштво спроводи у јачању владавине права, а посебно у сегменту јачања правосудних институција и борбе против организованог криминала.
Гордана Тадић са Драхославом Штефанеком - Фото: СРНА
Гордана Тадић са Драхославом ШтефанекомФото: СРНА

Тадићева и Штефанек су разговарали и о борби против корупције, трговине људима, кријумчарења људи и других кривичних дјела која штете владавини права, као и миру и безбједности грађана, саопштено је из Тужилаштва.

Централне теме разговора односиле су се на рад и активности Тужилаштва БиХ у сегменту приближавања европским интеграцијама, посебно спровођења акционог плана Савјета Европе за БиХ.

Током састанка Тадићева је Штефанику представила рад и остварене резултате Тужилаштва, као и планиране активности с обзиром на то да ова правосудна институција већ учествује у већем броју међународних операција, заједно са партнерским институцијама европских земаља, у борби против најтежих облика међународног, прекограничног и организованог криминала.