latinica  ћирилица
07/02/2019 |  17:50 | Аутор: СРНА

Црна Гора: За реконструкцију и модернизацију жељезнице 22,5 милиона евра

Влада Црне Горе утврдила је данас Програм изградње, одржавања, реконструкције и модернизације жељезничке инфраструктуре за ову годину којим је за ту намјену предвиђено око 22,5 милиона евра.
Жељезнички саобраћај - Фото: РТРС
Жељезнички саобраћајФото: РТРС

Полазећи од чињенице да је жељезничка инфраструктура добро у општој употреби у државној својини, а управљање инфраструктуром је дјелатност од јавног интереса, у овој години за ову намјену предвиђено је 22,54 милиона евра, саопштено је након сједнице Владе.

Влада је на данашњој сједници донијела Програм подстицања пројеката у водопривреди за ову године којим је предвиђено издвајање 970.000 евра за подршку изградњи водовода, уз учешће општина и мјештана.

У саопштењу се наводи да је Програмом предвиђено још 80.000 евра за финансирање осталих обавеза и потреба у области водопривреде у овој години.

Програмом је обухваћена изградња 31 водовода ради стварања бољих услова живота и рада на сеоском подручју, као и даљи развој пољопривреде, додаје се у саопштењу.

Премијер Душко Марковић указао је на значајна вишемилионска улагања Владе у инфраструктуру у локалним самоуправама - путну, комуналну, друштвену, као и бројне капиталне пројекте.