latinica  ћирилица
07/02/2019 |  19:18 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Јеринић: Заједнички наступ српских странака неопходан због бројних изазова

Предсједница Жељка Цвијановић изјавила је да постоје они који не желе добро Српској и који настоје да умање њену снагу, истичући да је, због бројних изазова, неопходан заједнички наступ свих српских странака на нивоу БиХ.

На питање новинара да прокоментарише зашто руководство СДС-а прво смјењује своје чланове, који су за разговоре са СНСД-ом, а онда поручује да су за преговоре, Цвијановићева је оцијенила да је много тога у СДС-у засновано на личним односима према људима и да због тога често не виде националне интересе.

"Вјерујем да Република Српска треба јак заједнички наступ на нивоу БиХ због силних изазова којима смо изложени. Онај ко нам не жели добро, и који ће увијек искористити прилику и наћи неког да би покварио концепт и умањио снагу Српске", рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да би била јако несретна кад би било која партија са сједиштем у Српској била злоупотребљена у раду против Српске.

"Нека Говедарица објасни оним људима који су дигли руку, а који су имали по 200, 300 гласова, који су имали катастрофалан резултат, нек њима објасни јер они су били противници највећи, јер су својом политиком доживјели такав резултат на терену. Ту првенствено мислим на Херцеговину", рекао је замјеник градоначелника Добоја Борис Јеринић.