latinica  ћирилица
10/02/2019 |  10:44 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Инсајдер: Серијски убица Гачић био је регистровани члан одреда Ел муџахид (ФОТО)

Серијски убица Един Гачић за вријеме рата био је припадник одреда Ел муџахид, пише портал Инсајдер.
Един Гачић (фото:insajder.in) -
Един Гачић (фото:insajder.in)

У посједу овог портала налази се списак свих бораца тог злогласног одреда чији су се припадници "прославили" бројним стравичним злочинима над заробљеним српским и хрватским војницима и цивилима.

На наведеном списку, који се налазио у команди Трећег корпуса тзв. Армије БиХ, а под чијом ингеренцијом се иначе налазио одред Ел муџахид, Гачић је евидентиран под редним бројем 687.

Гачић био је регистровани члан одреда Ел муџахид (Фото: Инсајдер)

Према тој евиденцији, Гачић се муџахединском одреду прикључио 20. септембра 1995. и у њему је био до 24. децембра исте године.

Манијакални убица, који се сумњичи да је јуче код Тарчина убио своју већ четврту жртву, полицајца Федералне управе полиције Махира Бегића, свој први регистровани злочин починио је 6. августа 1998, када је шрафцигером убио свог бившег саборца из Ел муџахида Исмета Гунића.

Због тог убиства осуђен је 1999. на 14. година затвора, а када је у августу 2002. добио слободан викенд у Зеници је убио своју мајку Сифету са два хица из пиштоља.

Након тог злочина осуђен је на јединствену казну затвора од 20 година, коју је издржавао у Зеници и Бихаћу.

Када је 2017. године Гачић изашао на слободу, пријавио се да живи у Бањалуци, гдје је иначе и рођен, а МУП Републике Српске га је регистровао као изузетно опасну особу.

Гачић је, наводно, послије изласка из затвора неколико мјесеци заиста и живио у Бањалуци, а затим је продао дио своје породичне куће у насељу Новоселија и одселио се у Коњиц.

Тамо је прије шест дана убио трговца Сауда Султанића.

Од тада се налази у бјекству.

Извор: Инсаједер