latinica  ћирилица
10/02/2019 |  11:01 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Напад на играче Звезде био планиран, тројица приведених

Напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту био је припремљен, пише загребачки Јутарњи лист.
Усликани нападачи (фото:Jutarnji list) -
Усликани нападачи (фото:Jutarnji list)

Овај загребачки дневник пише да се то може закључити на основу фотографије, коју им је доставио један читалац, а на којој се види да један од двојице нападача у руци носи телескопску палицу.

Читалац је, наводи се, фотографију забиљежио случајно, док је сједио у кафићу на сплитској риви, гдје се напад десио.

"На фотографији се виде два нападача, а један од њих је носио у руци телескопску палицу", пише лист.

Жељка Радошевић из Полицијске управе сплитско-далматинске каже да полиција трага за нападачима.

"Сплитска полиција предузела је све потребне акције након напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту и трага за нападачима", рекла је Радошевићева.

Четворица ватерполиста Црвене звезде нападнута су јуче у Сплиту палицама и ножевима, уочи утакмице са Морнаром у Регионалној лиги.

Они су били у тренеркама са клупским обиљежјима, а нападнути су док су сједили у кафићу на риви.

Хрватски портал Индекс јавио је, позивајући се на незванична сазнања, да је једна особа приведена због сумње да је учествовала у нападу на ватерполисте "рвене звезде на сплитској риви.

Тројица приведених због напада на звездаше, код једног пронађен украдени дрес

Сплитска полиција јутрос је привела тројицу мушкараца које се доводи у везу с нападом на ватерполисте Црвене звезде на сплитској риви, пише Индекс.

Трага се још за двојицом хулигана који су јуче послијеподне у организованој акцији, наоружани палицама, напали спорташе из Србије. Тражили су од њих да скину Звездина обиљежја, а потом их вербално и физички напали.

Звезда је у Сплиту требала играти утакмицу регионалне лиге против Морнара. Утакмица је до даљњег одгођена. Један од нападнутих играча спасио се скоком у море. У тучњави је задобио лакше озљеде главе, врата и сљепоочнице.