latinica  ћирилица
10/02/2019 |  13:45 ⇒ 11/02/2019 | 09:01 | Аутор: infosrpska.ba

Инфосрпска: Од тајкуна до демократе

Полако избијају на видјело прави разлози боравка троје посланика ДС-а из Србије у Бањалуци, предвођених Александром Јерков, предсједником Комитета за људска права посланика у Интерпарламентарној унији, а који су дошли ангажманом и средствима посланика ПДП-а Драшка Станивуковића, који је за своје потребе и лобирање, уз висок хонорар, ангажовао београдског адвоката Божу Прелевића, пише портал Инфосрпска.
Драшко Станивуковић - Фото: СРНА
Драшко СтанивуковићФото: СРНА

"Млади тајкун Станивуковић ангажовао је Прелевића амбициозно покушавајући да своју тајкунску биографију замијени политичком, представљајући се као 'жртва режима' у Републици Српској у којој 'нема слободе, крше се људска права...', као прогањани демократа и борац за људска права, а не власник 'поршеа', 'јагуара', 'мерцедеса' и чести посјетилац свјетски атрактивних дестинација. Станивуковић би сада, трошећи енормно богатство, мало и да се бави политиком", наводи се у тексту.

На том путу, додаје се у тексту, "Прелевић за свог амбициозног клијента, који не жали пара, проналази Александру Јерков и пријатеље који се очигледно не гаде тајкунских пара, напротив".

"Све остало је већ објелодањено. Госпођа Јерков је на прес конференцији у Бањалуци савјест опрала реченицом 'да се бори и тежи да регион буде демократски', али о хонорару за свој ангажман ништа није рекла", истиче се у тексту.

Портал Инфосрпска оцјењује да је "занимљиво да предсједник ДС-а Зоран Лутовац у изјави за Срну, након боравка Александре Јерков и пријатеља из ДС-а у Бањалуци код младог тајкуна Станивуковића, изјавио да није упознат о активностима својих посланика".

"А како би и био када је то приватни аранжман. Да је Станивуковићев лобиста адвокат Прелевић, иначе близак опозицији у Србији, нашао послушне промотере његових интереса и да тајкунске паре могу све доказала је сама госпођица Јерков која је младом тајкуну у све ово обећала увлачење ни мање ни више већ Дуњу Мијатовић, комесара за људска права Савјета Европе, која је инострану каријеру изградила као кћерка Татјане Љујић Мијатовић, велике обожаватељке Алије Изетбеговића и члана ратног Предсједништва БиХ 1992-95. године", пише портал Инфосрпска.

Према истом извору, "Мијатовићева покушава да челнике неких од невладиних организација у Републици Српској, које се баве слободама и људским правима, споји са Александром Јерков и појединим експертима из Савјета Европе и да по кратком поступку интернационализацијом 'проблема' младог тајкуна претворе у демократског политичара".

"Састанак би био одржан у Београду, а Станивуковић се у тренуцима искрености хвалио пред сарадницима да 'не жали пара'. Хитност у случају младог манипуланта Станивуковића, који је своју политичку каријеру везао за још неразјашњену смрт бањалучког младића Давида Драгичевића, злоупотребљавајући ову трагедију, посебно је предузета када је Станивуковић изјавио да ће ускоро са још неким посланицима ПДП-а доћи на протесте опозиције против Александра Вучића у Београд, нудећи Александри Јерков 100.000 евра помоћи за организацију протеста. У ишчекивању финиша наставак у преобраћању тајкуна у демократског политичара слиједи", пише у тексту.