latinica  ћирилица
10/02/2019 |  14:20 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд упутио протестну ноту због напада на ветерполисте у Сплиту

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Србија упутила Хрватској протестну ноту поводом напада на српске ватерполисте у Сплиту.
Александар Вучић -
Александар Вучић

Вучић је рекао да се плаши да напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту није посљедњи такав случај.

"Покушам да ствари рационализујемо, а не да скупљам лаке поене. То што бих избацио бјеса и жучи не мислим да би тим момцима или неким људима у будућности много помогло", рекао је Вучић новинарима у Вршцу.

Он је истакао да су сви заједно морају да покушају да граде другачију будућност, поштујући и разумијевајући при томе разлике и другачији поглед на прошлост.

"Зашто се то код њих тололико дешава... ? Са великом сигурношћу могу да кажем да се то у Београду не би догодило", рекао је Вучић.

Он каже да га брине што то није само случај са хулиганима у Сплиту, већ да је и сплитски одборник Мартин Паук поставио коментар - "Сад, знате како је то купати се у мору у фебруару".

"Јер, замислите безобразлука, ватерполисти су прије напада окачили слике на Инстаграму да су били у Сплиту. Па су их онда ваљда ови пратили по Инстрагаму. Тужна је то и тешка ситуација да бисте се насмијали бахатости", навео је Вучић.

Он се нада да ће Срби и Хрвати имати довољно памети да разумију да без сарадње неће моћи да опстану уз овакав одлазак свих људи са Западног Балкана на западно тржиште.

"Надам се да ће и у Хрватској ту поруку разумјети. Што се нас тиче, ми смо спремни на другачије односе, а док се такве ствари не десе, плашим се да ово није посљедњи случај којем смо на овакав начин присуствовали или могли да видимо да се догађа", рекао је Вучић.

Он је додао да се извињава ватерполистима што Србија није затражила посебну пажњу полиције у Хрватској.

"Рачунали смо да је то рутина, стално се играју утакмице. Ко би могао да помисли да би за ватерполо био проблем", рекао је Вучић.

Вучић је посјетом Јужнобанатском округу, наставио кампању "Будућност Србије", током које је посјетио Панчево, Ковин, Опово, Вршац, Белу цркву и Банатско ново село.

Кампању "Будућност Србије" Вучић је започео 7. фебруара, обиласком трасе Коридора 10 у Грделичкој клисури, у склопу дводневне посјете Пчињском округу.