latinica  ћирилица
11/02/2019 |  09:50 ⇒ 14:05 | Аутор: СРНА

Мигранти у Мркоњић Граду, Бијељини и Угљевику

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град пронађено је 14 илегалних миграната, који су на територију Републике Српске илегално ушли из сусједних земаља.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Мигранти, пет држављана Сирије и девет Палестинаца, пронађени су 9. фебруара у 1.55 часова на магистралном путу Кључ-Јајце, општина Мркоњић Град, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

У саопштењу се наводи да лица нису посједовала потврде Министарства безбједности БиХ у техничком мандату о исказаној намјери подношења захтјева за азил, због чега су предата Служби за послове са странцима, Теренски центар Бањалука.

Такође, на подручју Полицијске управе Бијељина јутрос је у двије групе пронађено 30 илегалних миграната, који су на територију Републике Српске ушли из сусједних земаља, саопштено је из полиције.

У Бијељини је јутрос у 5.10 часова у близини бивше жељезничке станице пронађено 17 лица без идентификационих докумената за које је провјерама утврђено да су илегални мигранти из Пакистана и Бангладеша.

У 5.20 часова полиција је у мјесту Равно поље код Угљевика пронашла групу од 13 лица без идентификационих докумената, а провјерама је утврђено да је ријеч о девет илегалних миграната из Ирака и четири из Ирана.

Лица су предата службеницима Граничне полиције БиХ на даље поступање.

Повезане вијести:

Повећан број миграната у Градишци