latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:54 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Ћулум: Полиција Српске ће помоћи у проналаску Едина Гачића

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је данас Срни да ће припадници Министарства унутрашњих послова Српске учинити све што буду могли како би Федералној управи полиције помогли у проналажењу и хапшењу Едина Гачића, осумњиченог за двоструко убиство.
Дарко Ћулум - Фото: РТРС
Дарко ЋулумФото: РТРС

Послије састанка са замјеником директора Федералне управе полиције Енсадом Корманом у Сарајеву, Ћулум је рекао Срни да је МУП Српске појачао активности на подручју које покрива Полицијска управа Источно Сарајево.

"Полиција Српске је у сталном контакту са Федералном управом полиције и пружићемо им максималну подршку како би осумњичени био лоциран и ухапшен", истакао је Ћулум и додао да не може говорити о оперативним подацима о којима је разговарао са Корманом.

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је потрагу за Гачићем у којој се наводи да је наоружан и опасан.

Гачић је осумњичен да је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића након чега се дао у бјекство, а у суботу и припадника Федералне управе полиције Махира Бегић у мјесту Суходол код Тарчина.

Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против Гачића због сумње да је убио Бегића.

Гачић је био припадник злогласног одреда "Ел муџахедин". Он је 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. године живот је одузео и својој мајци.