latinica  ћирилица
11/02/2019 |  14:14 ⇒ 15:20 | Аутор: klix.ba

Невријеме одгодило такмичења на Бјелашници, проблеми и на Јахорини (ФОТО)

Сва такмичења на Бјелашници у оквиру Европског олимпијског фестивала младих, планирана за данас, одгођена су за сутра због временских неприлика.
Временске неприлике на ЕЈОФ-у - Фото: klix.ba
Временске неприлике на ЕЈОФ-уФото: klix.ba

Такође, на Јахорини је помјерена друга трка слалома за дјевојке.

Иначе, првог такмичарског дана на ЕЈОФ-у биће подијељено пет комплета медаља у три спорта - алпском скијању, скијашком трчању и брзом клизању.

Такмичења у алпском скијању данас су почела на Јахорини трком дјевојака у велеслалому. Прва трка на програму је била у 10:00 часова.

Због невремена одгођена такмичења на Бјелашници (Фото: Кликс)

На Великом пољу на Игману одржане су двије трке у скијашком трчању. У 10:00 је стартала интервал трка класичним стилом на 7,5 км за дјевојке, док је интервал трка класичним стилом на дионици 10 км за дјечаке била на програму од 12:00 сати.

Квалификацијама на Бјелашници данас је требало да почене и такмичење у сноуборду у дисциплини, али је отказано због временских неприлика.

Сва такмичења у брзом клизању одржавају се у Скендерији. За прве медаље су се од 10:05 борили дјечаци и дјевојке у уркама на 1.500 м, док су од 13:45 сати на програму квалификације у мјешовитим штафетама на 3.000 метара.

На ЕЈОФ турниру у хокеју на леду данас ће у Олимпијској дворани Зетра бити одиграна прва два сусрета 1. кола у којим се састају Финска и Словачка (од 15:00 сати) те Чешка и Русија (од 19:30).

Такмичање у карлингу је почело данас у дворани Пеки на Палама. Првог дана на распореду је 12 сусрета.