latinica  ћирилица
11/02/2019 |  14:22 | Аутор: СРНА

Мајкић: У свијет послата веома лоша порука

Српски делегат у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је звиждуцима са трибина сарајевног стадиона током обраћања предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и спомињања Републике Српске на свечаној церемонији отварања Европског омладинског олимпијског фестивала- ЕЈОФ 2019 послата веома лоша порука у свијет.
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

- Нажалост, можемо само констатовати да федерално Сарајево није искористило јединствену шансу која му је пружена да на отварању ЕЈОФ-а покаже да је град достојан таквог скупа - истакла је Мајкићева.

Према њеном мишљењу, умјесто да ријечи Додика, на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе", представљају побједу свих и да олимпијска бакља буде допринос стабилизацији мира у БиХ, млади спортисти из Европе носиће са собом у своје земље слику БиХ као земље која нема довољно самопоштовања.

Мајкићева напомиње да је очлигледно да земља, која није у стању да се на репрезентативном скупу младих спортиста представи на најбољи начин, није ни заслужила да добије такву организацију.

- Уједно, сви ови звиждуци су и порука Републици Српској да, ма колико биле добре намјере Српске да се заједничким учешћем оба ентитета пошаље боља порука о БиХ него што она уствари јесте, други и другачији у сарајевској касаби никада неће бити прихваћени - рекла је Мајкићева.