latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:24 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Зворник: Усвојени подстицаји за пољопривреду

На сједници Скупштине града Зворника, одборници су усвојили Приједлог програма коришћења буџетских средстава за подстицај пољопривредне производње и Приједлог програма заједничке комуналне потрошње у износу од 939.000 КМ.

Усвојени Програм садржи обим и квалитет одржавања и обнављања појединих комуналних објеката и уређаја и обављања бројних услуга. Подршку Програму дали су и одборници опозиционог СДС-а, нагласивши да је непотпун.

- Свједоци смо да се из дана у дан појављују нове дивље депоније. Такође, градоначелник је рекао да је у питању милионски пројекат уклањање велике депоније, али сматрам да је јако мало одвојити 30.000 КМ за уклањање дивљих депонија - ријечи су Бојана Лукића, одборника СДС-а.

За санацију највеће дивље депоније у току је израда идејног рјешења, након чега ће услиједити даљи кораци, истиче градоначелник Зоран Стевановић.

- Као период предвиђен за тражење средстава одредили смо до краја ове календарске године, а ако се то не деси, бићемо принуђени да улазимо у кредитно задужење како бисмо то сами финансирали - напомиње Стевановић.

Имајући у виду да је проблем дивљих депонија у Зворнику годинама присутан, размишља се и о пооштравању казнене политике.

- Пријаве су скроз малобројне, па се ми довијамо на разне начине да сазнамо ко ствара нове депоније - тврди Горан Писић, начелник Комуналне полиције Зворник.

На данашњој сједници, одборник СДС-а Ненад Продановић иступио је из странке и од сада ће наступати као независни одборник.