latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:47 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Модрича: Признање Хеликоптерском сервису Српске

Транспорт дванаестогодишњег Филипа Цвијића из Модриче коме је требало хитно лијечење у Београду, само је један од подвига Хеликоптерског сервиса Републике Српске. У августу прошле године младом одбојкашу био је угрожен живот. Захваљујући интервенцији Хеликоптерског сервиса Филип се данас успјешно опоравља.

О том лету отац малог Филипа, Лазо Цвијић из Модриче тешко говори. Каже да су љекари констатовали зачепљење артерије у мозгу, а спас је био у хитном пребацивању Флипа у Клинички центар Србије у Београду. На крају се све завршило добро, а патњу коју су преживјели као породица тих дана, Цвијићи сматрају најтежим у животу.

- Успјели смо, Богу хвала. Захваљујем се људима који су брзо интервенисали, одрадили су професинално свој посао. Он је стигао у задњи час у Београд и спасен је. Хвала им - прича отац малог Филипа.

Филип се након пет и по мјесеци лијечења у Београду опоравља. На одбојкашким утакмицама навија за брата Стефана и оца тренера модричких одбојкаша.

Зоран Брестовац пилот у Хеликоптерском сервису, за Модричане херој, приликом преузимања награде, рекао је да му је Филипов осмијех највећа награда.

- Био је сложен лет, у смислу здравственог стања пацијента, нашег Филипа, од сада мог друга Фиће. Сви који су учестовали у тој операцији ваздушно-медицинског транспорта били су пресрећни када су чули да се његов стање поправило и да је све успјело - прича Брестовац.

У општини Модрича памте људе из Хеликоптерског сервиса из времена поплава 2014. године када су, такође, спасавали људе. Признање које су им додијелили је само мали дуг за оно што су урадили.

- Награда Хеликоптерском сервису Републике Српске јњ посебна, као и то што је пилот преузео њихово признање за оно што су урадили за једног спортисту из Модириче и спасили му живот - поручио је Младен Крекић, начелник општине Модирча.

Хеликоптерски сервис Републике Српске је обавио 131 ваздушно медицински транспорт у коме су спашени људски животи.