latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:56 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Котор на листи најбољих европских дестинација

На листи 15 најбољих мјеста за одмор у Европи за ову годину Котор је заузео 13. позицију, објављено је на сајту организације "Европске најбоље дестинације".
Град Котор - Фото: Getty Images
Град КоторФото: Getty Images

У гласању су учествовали љубитељи туризма из 153 земље, а у конкуренцији од 20 градова Котор се пласирао испред Фиренце, Риге, Париза, Лондона, Беча, Брисела и Берлина.

На овом сајту је наведено да је Котор идеална дестинација за оне који траже аутентичност и ново искуство.

"Котор је одличан избор за оне који се не могу опредијелити између сунчања током одмора и откривања културно-историјског насљеђа, породичног одмора или романтичног путовања", наведено је на сајту.

На врху листе најбољих европских дестинација нашла се Будимпешта која има најбољи спој културних садржаја, гастрономске понуде, термалних вода и знаменитости свјетске баштине.

Критеријуми за уврштавање на ту листу подразумијевају да је ријеч о дестинацији културног туризма са најбољим односом разноврсности понуде, доступности и цијене.

"Европске најбоље дестинације" је организација са сједиштем у Бриселу, која промовише културу и туризам у Европи, у партнерству са више од 300 туристичких представништава и пројектом "Мрежа изузетних дестинација Европе" Европске комисије.