latinica  ћирилица
11/02/2019 |  17:17 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Полиција спремна да пружи подршку у потрази за Гачићем

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево свакодневно су у контакту са полицајцима из Федерације БиХ који трагају за вишеструким убицом Едином Гачићем и спремни су да им пруже подршку уколико буде потребно, изјавио је за Срну начелник ове управе Бранимир Шеховац.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Он је навео да су на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево предузете додатне мјере и активности, као што су учиниле и остале полицијске агенције у БиХ након информације да је вишеструки убица на слободи.

- За сада нема конкретних детаља. Са колегама из ФБиХ размјењујемо информације и уколико сазнамо да је Гачић прешао на подручје које оперативно покривамо сигурно је да бисмо предузели и додатне активности. Колеге из ФБиХ још нису тражиле никакву подршку од Полицијске управе Источно Сарајево, али смо им на располагању уколико буде потребно - рекао је Шеховац.

Един Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића и од тада је у бјекству.

Гачић је осумњичен да је у суботу, 9. фебруара, убио припадника Федералне управе полиције Махира Бегића у мјесту Суходол код Тарчина, због чега је Тужилаштво Кантона Сарајево отворило истрагу.

У оперативној потрази за Гачићем, коју је расписала Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево, наводи се да је наоружан и опасан.

Оперативном акцијом потраге за Гачићем, који је већ седам дана у бјекству, руководи ФУП у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Сарајевског, Средњобосанског, Зеничко-добојског и Херцеговачко-неретванског кантона.

У акцију се јуче укључио и тим Агенције за истраге и заштиту БиХ, те заједнички врше претрес објеката и подручја у Суходолу, према Кисељаку и Крешеву.

То подручје надлијећу хеликоптер и дронови.

Гачић, који је у рату био припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", 1998. године је убио бившег саборца, а 2002. године своју мајку.