latinica  ћирилица
11/02/2019 |  18:02 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Рускиња због љубави дошла у Поткозарје

У мјесту Јошик, код Козарске Дубице, живи Тамара Трасовска Берић, Рускиња која се због љубави доселила у Поткозарје. Оно што јој се највише свиђа у нашој земљи јесу клима и људи, али и љубав коју сви осјећају према Русији.

Све је почело на друштвеној мрежи, као безазлено дружење. Пријатељство се претворила у љубав, а потом и брак, након чега је ова Рускиња своју домовину замјенила Републиком Српском. Одлука није била тешка, каже, јер за њу и дјецу наша клима јој више погодује од оне сибирске.

- Ни у једном тренутку се нисам покајала, мени је овдје одлично од првога тренутка. Сви ми се свиђа - прича Тамара.

Иако живи у Републици Срспкој, ради за велику фирму у својој земљи. Како каже, данас у доба интернета и модерних технологија, све је могуће.

- То је посао преко интернета, тако да могу бити са дјецом, а навече за два сата могу обавит своје радне задатке и добити плату на крају мјесеца - прича ова Рускиња.

Редовно прати и политичка збивања и однос између двије земље, Републике Српске и Русије, јер је и сама радила у Влади Сибира. Поносна је на добре односе између двије братске земље али и Србије, коју често посјећује, и таква ситуација је никада не остави равнодушном.

За Тамару, једини проблем је држављанство, на које чека од када је у нашој земљи. Све остало не би никада мијењала, јер осим љубави, како каже, људи у Српској су допринијели да се, иако је уаљена седам хиљада километара од домовине, осјећа као код своје куће.