latinica  ћирилица
14/02/2019 |  09:33 ⇒ 10:28 | Аутор: СРНА

Театар фест "Петар Кочић" добио европску ознаку квалитета

Театар фест "Петар Кочић" добио је од Удружења европских фестивала ознаку ЕФФЕ /Europe for Festivals, Festivals for Europe - EFFE/,што је потврда његовог регионалног и европског квалитета и престижа, саопштено је данас из Народног позоришта Републике Српске.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

У допису који је генерални секретар Удружења европских фестивала Кетрин Девентер упутила Народном позоришту Републике Српске наведено је да Театар фест испуњава захтјеве за ЕФФЕ ознаку и да је сада у конкуренцији за ЕФФЕ награде.

"Међународни ЕФФЕ жири ће одлучити о наградама до септембра 2019. године. Ужи избор добитника биће објављен у јулу 2019. године", навела је она.

Национални театар Српске ће ознаку ЕФФЕ моћи да носи у сезони 2019/20 година и користи је у комуникацији, као и да учествује у ЕФФЕ сусретима у Лисабону 15. и 16. априла 2019. и 2020. године у оквиру годишњег самита умјетничких фестивала у организацији Удружења европских фестивала.

Народно позориште Српске добиће и посебан простор на интернет платформи "Фестивал Финдер.еу", биће дио ЕФФЕ-ове међународне промотивне кампање, конференција за штампу и националних церемонија ЕФФЕ ознаке, а имаће приступ међународној мрежи и добијати интерне билтене.

ЕФФЕ је иницијатива Удружења европских фестивала коју су подржали Европске комисије и Европски парламент.