latinica  ћирилица
15/02/2019 |  08:09 | Аутор: СРНА

Данас облачно са сунчаним интервалима

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, на планинама мјестимична сусњежица или снијег.
Облачно и сунчано вријеме - Фото: РТРС
Облачно и сунчано вријемеФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно облачно са мало кише на сјеверу и слабим провијавањем снијега на планинама и на истоку Српске, док ће на југу Херцеговине бити ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће умјерено до претежно облачно са сунчаним интервалима, а на југу Херцеговине претежно сунчано. У Сарајевско-романијској регији и на истоку очекује се претежно облачно са мјестимичном сусњежицом или снијегом.

Крајем дана постепено разведравање у већини крајева.

Дуваће слаб вјетар умјерене јачине, сјеверног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од три до осам, на југу око десет, у планинама од минус један степен Целзијусов.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно минус два, Хан Пијесак минус један, Рудо, Бихаћ и Калиновик нула, Нови Град, Соколац, Фоча и Мраковица један, Сарајево, Вишеград, Сребреница, Мљечаница и Гацко два, Приједор три, Бијељина, Мркоњић Град, Тузла, Крупа на Уни, Шипово четири, Добој, Билећа, Зворник, Брчко и Србац пет, Зеница, Дрвар, Рибник и Бањалука шест, Требиње осам и Мостар 10 степени Целзијусових.