latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:10 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Чеко: Мигранти имају уходану руту преко српског села Тишковац до Хрватске

Општина Босанско Грахово има великих проблема са мигрантима, а само у посљедњих седам дана пријављено је неколико провала у куће на подручју које граничи са Хрватском, рекао је Срни вршилац дужности начелника ове општине Никола Чеко.
Грахово (Фото: mapio.net) -
Грахово (Фото: mapio.net)

- Мигранти преко Босанског Грахова, тачније српског сала Тишковац, покушавају да пређу у сусједну Хрватску. На том потезу су у посљедних неколико дана пријављени случајеви провала у куће у којима нико не живи - навео је Чеко.

Према његовим ријечима, сумња се да неко од локалног становништва организовано довози мигранте на подручје општине Босанско Грахово.

- Неко их организовано довози, а мигранти имају уходану руту и тачно знају куда и како најлакше могу доћи до Хрватске, а то је управо српско село Тишковац на самој граници - рекао је Чеко.

Становник Босанског Грахова Зоран Ђурица рекао је Срни да је забринут због присуства миграната са којима се мјештани ове локалне заједнице свакодневно сусрећу.

- Мигранти проваљују у напуштене куће, тачније у куће чији власници живе у иностранству. Грахово је мала општина, сматрам да је ово проблем безбједности локалног становништва - каже Ђурица.

Портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак рекао је Срни да је синоћ на подручју Босанског Грахова пронађено једно лице из Ирана /28/.

Према његовим ријечима, мигранти се пријављују Канцеларији за странце, одакле се упућују у прихватни центар.