latinica  ћирилица
15/02/2019 |  21:28 ⇒ 21:42 | Аутор: Б92

Куп Радивоја Кораћа: Звезда спријечила сензацију и послије драме побиједила Динамик!

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су послије велике драме савладали Динамик – 75:70.
КК Црвена Звезда-КК Динамик (Фото:@kkcrvenazvezda) - Фото: Тwitter
КК Црвена Звезда-КК Динамик (Фото:@kkcrvenazvezda)Фото: Тwitter

Умало је виђена велика сензација у Нишу. Црвено-бијели били су велики фаворити на овом сусрету, али су потцјенили противника који водио 38 минута овог меча.

Ипак, Динамик је попустио у завршници меча, изабраници Милана Томића то су и искористили и на крају су успјели да савладају Дорћолце.

Звезда ће у полуфиналу играти против Мега Бемакса (21), док се у другом мечу за финале састају Партизан и ФМП (17).

Најефикаснији у побједничком саставу био је Били Берон са 21 поеном, а по 13 су постигли Симанић, Добрић и Давидовац.

Код Динамика Глишић је имао 23 поена и девет скокова, док је Ракићевић убацио 10.

Звезда је од старта меча играла лоше, мучила се у нападу, а ништа боље није изгледала у одбрани. Видно је било да су црвено-бијели потцјенили противника који је то знао на одличан начин да искористи.

Послије прве дионице водили су са 19:13, а током друге је предност само расла. Послије тројке Беслаћа предност Дорћолаца била је +12 (27:39) и то је био знак да Звезда неће нимало лако доћи до тријумфа.

Никако изабраници Милана Томића нису успјели да пронађу ритам. Исто је било и у трећој четвртини у којој је Динамик одржавао предност, међутим у четвртој је већ била друга прича.

Звезда је ношена публиком, Давидовцем, Симанићем, Добрићем и Бероном успјела да се врати. Услиједила је драма, тамо је Беслаћ направио очајан потез у завршници (неспортски фаул над Добрићем) и црвено-бијели су привели утакмицу крају.