latinica  ћирилица
16/02/2019 |  11:35 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Становници Разбоја Лијевчанског код Српца сами поправљају пут кроз село

Становници Разбоја Лијевчанског код Српца заврнули су рукаве. Не чекају надлежне, већ сами поправљају пут кроз село. Ове године са уређењем су кренули раније, јер ће њиме бити вожен дио посљедње, четврте етапе, међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука.

Иницијатори активности уређења путева су власници предузећа са сједиштем у овом лијевчанском селу. Већ више од деценије не чекају да надлежне службе одраде свој дио посла.

- Покушавамо да урадимо друштвено добро које неће служити само појединцу већ ће бити корисно за цјелу Мјесну заједницу- каже Стојан Зрнић из Разбоја Лијевчанског.

Данијел Пејаковић, мјештанин овог србачког села истиче да се становништво увијек самоиницијативно организује и никада до сада нису тражили никакву надокнаду за оно што ураде, јер, како је рекао, раде из сопствених ресурса.

Мјештани Разбоја Лијевчанског посебно су поносни што ће кроз село да прође бициклистички караван Међународне трке Београд - Бања Лука 21. априла.

- Кроз наше село ће да прође негдје око 300 такмичара и 200 пратилаца, па је и ово прилика да се уреди овај дио пута и надам се да имамо довољно времена и мјештани ће се организовати да уреде посао како треба- поручује Никола Крагуљ из Разбоја Лијевчанског.

Пут у Разбоју Лијевчанском први је путни правац на коме је постављен асфалт. Радове су почетком седамдесетих година прошлог вијека финасирали сами мјештани.