latinica  ћирилица
16/02/2019 |  11:53 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Брчанско Удружење "Беба више" у хуманој акцији "Од срца срцу"

Брчанско Удружење "Беба више", које се бави пронаталитетном политиком, и ове године организовало је акцију добровољног давања крви под називом "Од срца срцу". Циљ је, истичу у удружењу, помоћи породиљама, којима је неопходна доза крви, приликом порођаја на царски рез.

Међу доборовољним даваоцима крви су Алма Муратовић и Владимир Каностревац.

- Није тешко бити хуман. То је нешто најлакше, ако човјек хоће, не кошта ништа, а некоме значи много. Ја сам редовни давлац крви. Одазвала сам се и позиву Удуржења "Беба више"- истиче Муратовићева.

Владимир Каностревац из Брчког рекао је да је хуманост за њега диван и непроцјењив осјећај, посебно када некоме помогне и учини добро.

 Из Удружења "Беба више", нагалашавју да им је циљ да кроз ову акцију будућим мајкама, омогуће безбрижан порођај.

- Опште је познато да се сваки порођај, посебно царским резом, мора обезбиједити резервама крви. И због тога "Беба више", већ другу годину организује доборовољну акцију, на коју се на нашу велику радост, не пријављују само наши чланови, него дођу и наши пријатељи и познаници да помогну- рекао је Жељко Лазаревић, предсједник Удружења "Беба више" из Брчког.

У брчанској трансфузији, напомињу да свако добровољно давање крви, некоме спасава живот. Овај пут сакупљено је 30 доза.

- Срећна сам што су резерве крви стабилне у Брчком и да грађани могу да спавају мирно- нагласила је Надежда Пеулић из Одјељења трансфузије у Брчком.

У Брчком кроз колективни радни уговор, још није дефинисано законско право добровољних давалаца на два слободна дана.