latinica  ћирилица
16/02/2019 |  12:26 ⇒ 12:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Јирка: Звезда заслужује да опет игра Лигу шампиона

Фудбалер Црвене звезде Ерик Јирка каже да екипа Владана Милојевића има квалитет да и сљедеће сезоне игра у Лиги шампиона и то чак да надмаши салдо од четири бода.
Звездин трамвај (фото: crvenazvezdafk.com) -
Звездин трамвај (фото: crvenazvezdafk.com)

Појачање из Спартака из Трнаве задовољан је играма у припремном периоду у којем је остварено свих шест побједа, међу којима се истичу против Лудогореца (3:1) и Марибора (1:0).

- Екипа је јако квалитетна, на врхунском нивоу. Звезда је препозната у свијету, па је нормално да има сјајне играче. Мислим да Звезда заслужује и да сљедеће сезоне игра у Лиги шампиона- рекао је Јирка новинарима током дружења у београдском трамвају са Звездиним бојама и грбом.

Словачко крило сматра да је група у Лиги шампиона с Ливерпулом, Пари Сен Жерменом и Наполијем била претешка.

- Ове сезоне је била прејака група, надам се да ће сљедеће бити више среће на жријебу. У том случају, имаћемо добре шансе-  додаје Јирка, који је скренуо пажњу на себе у сусретима Звезде и Спартака у квалификацијама за елитно такмичење.

Фудбалер са одличним физичким предиспозицијама, пред старт прољећног дијела против Војводине, истиче да већ сада једва чека дуел са Партизаном на "Маракани".

"Једва чекам дерби. За мечеве Црвене звезде и Партизана знам још док сам играо у Трнави. Прије меча у Београду са Звездом гледао сам навијаче путем интернета. То је било невјероватно- закључио је Јирка, који је признао да се први пут возио у трамвају јер га у Трнави нема.