latinica  ћирилица
16/02/2019 |  14:56 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

Чубриловић: У БиХ се фокусирати на оно што је могуће договорити

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да се у БиХ не смије трошити енергија на питања за која нема сагласности као што је чланство у НАТО-у, него се треба фокусирати на оно што је могуће договорити.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- У БиХ се различито гледа на питање чланства у НАТО-у. У овом тренутку од овог питања има много важнијих ствари на које требамо бити фокусирани, а ту прије свега мислим на конституисање власти на нивоу БиХ - рекао је Чубриловић новинарима.

Говорећи о формирању власти у Федерацији БиХ, Чубриловић је оцијенио да чињеница да још није формирана утиче на укупне односе у БиХ.

- Неусаглашени односи у ФБиХ се одржавају на рад институција, јер није створена могућност за формирање Савјета министара. То се одржава и на међународну сарадњу БиХ, што оставља посљедице у многим областима - каже Чубриловић.

Одговарајући на питање да ли је Народна скупштина Републике Српске била укључена у контролу трошења средстава са ескро рачуна, Чубриловић је рекао да највиша законодавна институција усваја буџет и економску политику, а све изван овога није у њеној надлежности.