latinica  ћирилица
16/02/2019 |  18:22 ⇒ 18:35 | Аутор: Б92

Суперлига Србије: Црвена звезда нокаутирала Војводину

Црвена звезда је на отварању прољећног дијела сезоне наставила серију побједа, а у дербију 22. кола на свом стадиону била је боља од Војводине - 4:0 (2:0).

Домаћин је питање побједника ријешио за само четири минута, када су у првом полувремену прво Ричмонд Боаћи у 24, а затим и Вељко Симић у 28. минуту са два гола сломили отпор Новосађана.

У наставку утакмице Боаћи је још једним поготком дотукао Новосађане, а тачку на утакмицу ставио је Милан Павков голом у 89. минуту. Маестралну партију приказао је Марко Марин, који је био зачетник свих акција и фантастичан асистент.

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде од почетка меча је шансу дао дебитантима Милану Гајићу и Немањи Милуновићу, да би током меча у игру увео још двојицу: Ерика Јирку и Мирка Иванића.

Црвено-бијели су добили посљедњих седам међусобних дуела са "лалама", па су и сада били фаворит уочи меча, мада је Милојевић упозоравао да његови фудбалери не смију да се опусте и да у наставак сезоне морају да уђу као да не постоји бодовна предност у односу на другопласирану екипу.

Црвена звезда је апсолуутно контролисала игру, била је конкретнија током читавог меча, а прве озбиљније прилике је и претворила у голове.

Зачетник обје акције био је Марко Марин, а наоричито се истакао код друге, када је фантастично избацио цијелу одбрану Војводине из игре и упослио Симића за 2:0. Прије тога је Боћаћи искусно у срцу шеснаестерца примио лопту и прецизним ударцем је "спаковао" у мрежи Војводине.

Војводина није имала довољно снаге да озбиљније угрози голмана Милана Борјана. Тек при крају полувремена одважили су се да силније крену ка голу Звезде, а најбољу прилику имао је Езе. Он је међутим, лопту главом послао поред стативе.

И у наставку Војводина није заиграла конкретније, Езе се поново нашао у доброј позицији да постигне гол, али је поново слабо реаговао, лоше се намјестио и шутирао у спољни дио мреже.

Послије тога вриједне пажње су само мајсторије Марина. Прво је омогућио Стојковићу да асистира Боаћију за 3:0, а затим је сјајно "избацио" Павкова за 4:0.