latinica  ћирилица
17/02/2019 |  10:39 ⇒ 12:00 | Аутор: СРНА

Бањалука: Седам лица ухапшено због злоупотребе опојних дрога

Седам лица је ухапшено и одузета је одређена количина дроге током рација у три објекта у Бањалуци, потврдила је за Срну портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Она је навела да су ове заједничке активности Полицијске управе Бањалука и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске спроведене током ноћи између петка и суботе, 15. на 16. фебруар с циљем спречавања и откривања инкриминисаних радњи у области злоупотребе опојних дрога.

Током ових активности одузета је одређена количина зелене биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану, бијела прашкаста материја која аосцира на опојну дрогу кокаин, више таблета медицинске дроге, као и предмети погодни за наношење повреда /телескопске палице/.

- У току је утврђивање кривичне или прекршајне одговорности лица у вези са пронађеном дрогом, о чему ће бити обавијештени и надлежни органи . навела је Маркановићева.

Она је додала да су полицијски службеници током викенда санкционисали и лица због почињених прекршаја из области Закона о јавном реду и миру и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и Закона о оружју и муницији.