latinica  ћирилица
17/02/2019 |  11:37 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Добој: Евидентирани притисци на представнике бирачких одбора

Предсједник Градске изборне комисије Добој Ненад Палексић рекао је да су јутрос на појединим бирачким мјестима евидентирани притисци посматрача и представника СДС-а на чланове и предсједнике бирачких одбора.
Добој (фото: Дејан Божић) - Фото: blic.rs
Добој (фото: Дејан Божић)Фото: blic.rs

- Од 6.00 часова на појединим бирачким мјестима појавили су се посматрачи из СДС-а који су почели да врше притисак на чланове и предсједнике бирачких одбора, а представници СДС-а долазили су чак и у Градску изборну комисију. Они су на појединим бирачким мјестима правили проблем, јер не знају ко су им посматрачи. Очигледно је да је збрка настала због тога - рекао је Палексић новинарима.

Он каже да других проблема није било и да се изборни процес одвија нормално.

Палексић наводи да је у Централни бирачки списак уписано 63.098 бирача, од којих је 61.723 редовних, који ће моћи да гласају на 106 редовних бирачких мјеста, четири бирачка мјеста за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а формиран је и један мобилни тим.

У Добоју су јутрос у 7.00 часова отворена сва бирачка мјеста за гласање на пријевременим изборима за градоначелника на којима грађани бирају између осам кандидата.

Грађани ће градоначелника бирати између шест независних кандидата - Игора Јовановића, Бориса Јеринића, Слађана Старчевића, Владимира Марковића, Горана Симића и Милована Дујаковића, те кандидата СДС-а Небојше Шајиновића и политичког субјекта Спас независних листа Добој Слободана Девића.