latinica  ћирилица
17/02/2019 |  12:01 | Аутор: СРНА

УИО БиХ: Завршен процес преласка са папирног на електронско подношење пријава

У БиХ је успјешно окончана велика реформа преласка са папирног на електронско подношење пореских пријава, након што је 44.037 пореских обвезника електронским путем Управи за индиректно опорезивање доставило своје ПДВ пријаве за порески период јануар 2019. године, саопштено је из ове управе.
УИО - Фото: РТРС
УИОФото: РТРС

Из УИО напомињу да је почетком ове години отворено ново поглавље у комуникацији између Управа и пореских обвезника, те да ће Управа током године проширивати спектар нових електронских услуга које ће бити занимљиве и корисне пореским обвезницима.

- Цјелокупан процес завршен је без било каквих техничких сметњи и нејасноћа. Велики допринос овој успјешној реформи, поред УИО, свакако су дали и порески обвезници у БиХ, који су врло озбиљно приступили цијелом процесу успостављања потпуно нове - електронске комуникације са Управом - наведи се у саопштењу.

Из Управе подсјећају да је 2018. година била прелазни период у којем су обвезници могли постепено прелазити са папирних пријава на достављање електронских.

- Константно је вршена и едукација обвезника о начину и предностима електронске комуникације, која се највише огледа у уштеди времена и новца - наводи се у саопштењу.