latinica  ћирилица
17/02/2019 |  13:55 | Аутор: СРНА

Дачић: Пројекат Приштине доживио потпуни пораз

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је пројекат независног Косова доживио потпуни пораз, јер без договора са Београдом нема рјешења тог питања.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

- Јесу ли постали чланови УН, ОЕБС-а и других међународних организација, Савјета Европе, Унеска, Интерпола? Колико им времена треба за тако нешто? Тај пројекат Приштине је осуђен на неуспјех, зато је рјешење само у дијалог - рекао је Дачић у Београду на промоцији 13 држава које су до сада повукле признање самопроглашеног Косова.

Говорећи о честитки америчког предсједника САД Доналда Трампа поводом Дана државности Србије у којој је навео да Београд и Приштина треба да постигну споразум који би подразумијевао међусобно признање, Дачић је рекао да се став САД помјерио у односу на раније администрације.

- Став америчке администрације по питању Косова и Метохије је сада промјењен. Док су раније администрације од Србије тражиле признање независности Косова, Трампова се залаже за компромис између Београда и Приштине - рекао је Дачић.

Он је поручио да Србија жели трајно и компромисно рјешење, али да неће дозволити да буде понижавана и да државни интереси буду угрожени.