latinica  ћирилица
18/02/2019 |  11:13 | Аутор: СРНА

Михајловић: Опредјељеност за инфраструктурно повезивање региона

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић истакла је данас да ће се Србија додатно повезивати са регионом, и то градњом ауто-пута Прељина–Пожега и Кузмин-Сремска Рача, као и дијелова ауто-пута до Сарајева, те изградњом ауто-пута Ниш–Приштина, дионице до Плочника.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловићева је навела и да ће кроз нови инвестициони циклус у инфраструктурне пројекте у Србији у овој години у друмски и жељезнички саобраћај бити уложено пет милијарди евра. 

- То је важно за будућност Србије, повезивање региона и стабилност западног Балкана - изјавила је Михајловићева за ТВ Хепи.

Она је истакла и да ће ове године почети изградња моравског коридора који ће, како је подсјетила, повезати централну Србију и Шумадију са коридорима 10 и 11.

Михајловићева је напоменула и да ће бити настављена изградња брзе пруге Београд–Будимпешта и додала да ће бити модернизована и реконструисана и пруга Ниш-Димитровград.

Предсједник Србије Александар Вучић је 31. јануара, након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Београду, најавио да би половином године требало да почне изградња ауто-пута Београд-Бијељина, преко Кузмина, који ће бити снажан подстицај сарадњи Србије и Српске.