latinica  ћирилица
18/02/2019 |  13:36 | Аутор: СРНА

Бијељина помаже изградњу Дневног центра у Косовској Митровици

Бијељина је из градског буџета издвојила 3.000 КМ и тако се придружила локалним заједницама које су финансијски подржале хуманитарну акцију Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији за изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

- Одмах смо се одазвали на овај позив, јер знамо колики је значај такве установе за сваку локалну заједницу, а поготово на Косову и Метохији. Надамо се да ће им значити наша помоћ - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Мићић очекује да ће град у будућности размјењивати искуства са Косовском Митровицом, будући да ће у Бијељини ове године бити отворен Дневни центар за дјецу са посебним потребама у оквиру нове зграде Центра за социјални рад, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Хуманитарну акцију покренуо је Одбор за помоћ Косову и Метохији у сарадњи са Удружењем родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице, а приједлог Одбора једногласно је подржало предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске 14. децембра у Бањалуци.

Одбор је у хуманитарним акцијама у децембру и јануару обезбиједио земљиште за изградњу Дневног центра за дјецу и младе са потешкоћама у развоју којих само на сјеверу Косова и Метохије има више од 130, а укупна инвестиција коштаће око 200.000 евра.

Из Одбора су још једном позвали све локалне заједнице из Републике Српске да подрже хуманитарну акцију.

- Вјерујемо да ћемо, захваљујући хуманости установа, локалних заједница, предузећа и грађана из Републике Српске, најугроженијој категорији становника на Косову и Метохији успјети да поклонимо први Дневни центар - наводе из Одбора.

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији позвао је све хумане људе да помогну ову хуманитарну акцију путем жиро рачуна Одбора 5551000034196445.